Jednoduchý recept

Hrachová polévka se slaninou a vejcem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hrachová polévka se slaninou a vejcem 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17211

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hrách loupaný
1 polévková lžíce Pažitka
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 028kJ
7% Sacharidy 27 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 350 mg
25% Bílkoviny 14 g

Hrachová polévka se slaninou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme.

2

Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce rozkvedláme. Polévku přivedeme k varu, přidáme česnek utřený se solí, rozkvedlaná vejce, horkou slaninu a odstavíme z plotny.

3

Nakonec do polévky vsypeme nakrájenou pažitku, při podávání do každé porce můžeme přidat na kostičky nakrájenou osmaženou žemli.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Hrachová polévka se slaninou a vejcem
Polévka byla výborná. Jen jsem přidala pepř a zeleninový bujón. Pažitku jsem už bohužel na zahradě nenašla, ale i tak polévka mile překvapila. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept