Francouzský rýžový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský rýžový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17219 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
5 ks | Ředkvička |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
130 g | Sýr Niva (Rokfór) |
0,5 l | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 56,9mg |
Draslík | 576,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okurka salátová, Pažitka, Rajčata, Ředkvička, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Francouzský rýžový salát postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. |
3 | K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou. |
4 | Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty. |
5 | Podáváme s bílým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme studené.