Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17227

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Hřebíček
150 g Ovesné vločky
50 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 141kJ
8% Sacharidy 29 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 111 mg
9% Bílkoviny 5 g

Noky z ovesných vloček postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky osmahneme na 30 g sádla a zalijeme vodou. Přidáme celou oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, osolíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení nemícháme.

2

Dušené vločky necháme chvíli stát, aby ztuhly. Potom z nich lžící namočenou ve zbylém rozpuštěném sádle vykrajujeme noky přímo na talíře.

3

Podáváme jako přílohu k dušeným masům.

4

Noky můžeme podávat i jako samostatný pokrm posypané nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept