Noky z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z ovesných vloček
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17227 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
150 g | Ovesné vločky |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 198,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Ovesné vločky, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Noky z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky osmahneme na 30 g sádla a zalijeme vodou. Přidáme celou oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, osolíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení nemícháme. |
2 | Dušené vločky necháme chvíli stát, aby ztuhly. Potom z nich lžící namočenou ve zbylém rozpuštěném sádle vykrajujeme noky přímo na talíře. |
3 | Podáváme jako přílohu k dušeným masům. |
4 | Noky můžeme podávat i jako samostatný pokrm posypané nastrouhaným sýrem. |