Telecí ragú po italsku
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600gramůTelecí plec
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMrkev kořen
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a celer vložíme na část rozehřátého másla. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, koření a rajčatový protlak. Vše dusíme pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Během dušení maso občas zamícháme. Potom osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme dál za častého podlévání vodou.
- 2Chvíli před koncem dušení přidáme zbylé změklé máslo rozmíchané se lžící mouky.
- 3Z pokrmu odstraníme koření a maso při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.