Šašlik z úhoře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik z úhoře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17274 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
50 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 324,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šašlik z úhoře postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na dílky a osolíme a opepříme. Střídavě napichujeme na jehly kousky úhoře, plátky omytého citronu, plátky očištěné papriky, cibule a omytých rajčat. |
2 | Špízy opepříme a opékáme v troubě pod grilem nebo na oleji v pánvi. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramobrami a zeleninovým salátem.