Úhoř pečený na šalvěji

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
147 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na dílky a osolíme. Kousky úhoře navlékáme střídavě s kousky rohlíků na špejle. Každý kousek masa okořeníme šalvějí.
  • 2
    Do pekáčku nalijeme trochu vody a přes pekáček položíme špejle s úhořem a rohlíky. Potřeme je máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě.
  • 3
    Před koncem pečení potřeme úhoře znovu máslem, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.