Recept

Úhoř pečený na šalvěji

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17275

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
3 ks Rohlíky bílé
10 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
600 g Úhoř říční
1 špetka Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
5% Sacharidy 20 g
49% Tuky 37 g
11% Sodík 216 mg
32% Bílkoviny 18 g

Úhoř pečený na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Úhoře stáhneme z kůže, nakrájíme na dílky a osolíme. Kousky úhoře navlékáme střídavě s kousky rohlíků na špejle. Každý kousek masa okořeníme šalvějí.

2

Do pekáčku nalijeme trochu vody a přes pekáček položíme špejle s úhořem a rohlíky. Potřeme je máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě.

3

Před koncem pečení potřeme úhoře znovu máslem, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a dopečeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept