Jednoduchý recept

Raci s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17277

Ingredience

2 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
8 ks Rak říční
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 392kJ
4% Sacharidy 14 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 332 mg
61% Bílkoviny 35 g

Raci s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Raky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme je, očistíme a znovu vložíme do osolené vody s octem, 1 cibulí a pepřem. Vaříme ještě 20 minut. Potom necháme raky ve vývaru zchladnout.

2

Na másle osmahneme druhou cibuli, přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a podusíme. Nakonec vložíme nakrájené račí maso a utřený česnek, podlijeme brandy a prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept