Srnčí šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí šašlik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17281 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 ks | Jalovec |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
60 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
800 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 79,1mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí šašlik postup přípravy receptu:
1 | Maso z očištěné srnčí kýty nakrájíme na špalíčky, lehce naklepeme a opepříme. Vložíme do misky, posypeme roztlučeným jalovcem a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zakapeme octem a necháme alespoň 6 hodin marinovat v chladničce. |
2 | Před pečením masao osolíme a napichujeme na špejle nebo ne jehly. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 10 minut po všech stranách. |
3 | Hotový šašlik sejmeme ze špejlí, upravíme na nahřáté talíře a polijeme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.