Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17281
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
2 ks Jalovec
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
800 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
2% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
23% Sodík 469 mg
115% Bílkoviny 65 g
Srnčí šašlik

Srnčí šašlik postup přípravy receptu:

1

Maso z očištěné srnčí kýty nakrájíme na špalíčky, lehce naklepeme a opepříme. Vložíme do misky, posypeme roztlučeným jalovcem a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zakapeme octem a necháme alespoň 6 hodin marinovat v chladničce.

2

Před pečením masao osolíme a napichujeme na špejle nebo ne jehly. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 10 minut po všech stranách.

3

Hotový šašlik sejmeme ze špejlí, upravíme na nahřáté talíře a polijeme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept