Pikantní srnčí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní srnčí řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
120 g | Cibule |
15 g | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
60 g | Slanina vepřová |
800 g | Srnčí kýta |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 147,9mg |
Draslík | 128,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 147,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká T 650, Srnčí kýta, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní srnčí řízky postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je, osolíme a potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a slaniny a posypeme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibulí. Řízky přehneme na polovinu a okraje masa sepneme párátkem. |
2 | Připravené řízky obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Zvolna je smažíme na pánvi na rozehřátém oleji. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.