Recept

Daňčí řezy se šunkou a vejcem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17290

Ingredience

800 g Dančí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
1% Sacharidy 2 g
39% Tuky 29 g
16% Sodík 322 mg
113% Bílkoviny 64 g

Daňčí řezy se šunkou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Z očištěné a omyté daňčí kýty nakrájíme přes vlákno řízky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Maso obalíme po jedné straně v hladké mouce a po obou stranách opékáme na pánvi na oleji asi 4 minuty. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme.

3

Čistou pánev vymastíme máslem, vložíme plátky šunky, rozklepneme na ně vejce, osolíme špetkou soli a zapečeme.

4

Dančí řízky podáváme na nahřátých talířích polité vypečenou šťávou. Poklademe je vejci se šunkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept