Kapr dušený v rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený v rýži
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
800 g | Kapr obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Rajčata |
90 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 884,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr dušený v rýži postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. |
2 | Očištěné a omyté porce kapra opečeme na oleji, vložíme na cibuli a přidáme předvařenou rýži, oloupaná, nakrájená rajčata, utřený česnek, víno, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |