Jednoduchý recept

Malínské srnčí plátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17318

Ingredience

400 ml Hovězí vývar základní
80 g Křen
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 064kJ
2% Sacharidy 8 g
60% Tuky 45 g
33% Sodík 655 mg
127% Bílkoviny 71 g

Malínské srnčí plátky postup přípravy receptu:

1

Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova.

2

Do pánve od opékání přidáme mouku a máslo, mírně osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a podle chuti přisolíme.

3

Na jiné pánvičce připravíme na másle sázená vejce.

4

Opečené plátky masa upravíme na nahřáté talíře a přelijeme je procezenou šťávou. Na maso položíme sázená vejce a pokrm posypeme nastrouhaným křenem.

Poznámka

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept