Jednoduchý recept

Polévka ředkvičková

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1733

Ingredience

1 dl Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar zeleninový
200 g Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 785kJ
5% Sacharidy 18 g
14% Tuky 10 g
50% Sodík 999 mg
11% Bílkoviny 6 g

Polévka ředkvičková postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

2

Poté přidáme očištěné, na kousky nakrájené ředkvičky a necháme uvařit doměkka.

3

Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

4

Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept