Video recept

Losos na citrusech s voňavými bramborami

  • Norsko
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Losos na citrusech s voňavými bramborami 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1734

Ingredience

2 hrst Bazalka
600 g Brambory vařené ve slupce
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Kapary sterilované
500 g Losos - filety
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 516kJ
11% Sacharidy 38 g
16% Tuky 12 g
64% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Losos na citrusech s voňavými bramborami postup přípravy receptu:

1

Lososa osolíme a opepříme, pokapeme štávou z jednoho citronu a pomeranče, přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše promícháme v míse a necháme asi 10 minut marinovat.

2

Rybu přendáme do zapékací mísy, zalijeme marinádou a pečeme 7 až 10 minut. Doba pečení se může zdát krátká, ale losos ještě dojde a zůstane šťavnatý.

3

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, promícháme z hořčicí, bazalkou, kapary a štávou z jednoho citronu.

4

Podáváme s lososem přelitým vypečenou šťávou.

Poznámka

Filety z lososa použijeme bez kůže, solíme a pepříme dle chuti, bazalkové lístky nasekáme.

Komentáře a hodnocení

 
Alba
Losos na citrusech s voňavými bramborami
Jednoduché a dobré !
 
Romana
Losos na citrusech s voňavými bramborami
Ryby já můžu ve všech podobách, a tohle mne opravdu dostalo. Skutečně vynikající!
 
VojtaF
Losos na citrusech s voňavými bramborami
Super, kombinace přísad předčila očekávání.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept