Nepečený krémový dort s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepečený krémový dort s pomeranči
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1735 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Likér pomerančový |
200 g | Mascarpone |
85 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sušenky Club - máslové |
200 g | Sýr Lučina - termizovaný |
5 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 89,4mg |
Draslík | 37,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 46,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Pomerančová kůra, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Mascarpone, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky Club - máslové, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nepečený krémový dort s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Rozdrtíme sušenky a promícháme je s máslem. Dortovou formu vymažeme máslem a dno pokryjeme rozdrcenými sušenkami, upěchujeme. Na 30 minut dáme do chladu. |
2 | V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu, nastrouhanou pomerančovou kůru a želatinu. Odstavíme. |
3 | Lučinu a mascarpone vyšleháme s cukrem, přilijeme pomerančový likér a vyšleháme do hladkého krému, který spojíme s pomerančovou smetanou a dobře promícháme. |
4 | Krém naneseme na sušenkový základ,urovnáme a dáme přes noc vychladit. |
5 | Zdobíme plátky pomeranče. |
Poznámka
Sušenky můžou být Club nebo Bebe s máslovou příchutí. Želatina v prášku musí být taková, aby se dala vařit.