Jablko s čepičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablko s čepičkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17351 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr moučkový |
6 ks | Datle |
12 ks | Jablka |
900 g | Listové těsto |
50 g | Ořechy pekanové |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 407g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 78g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Datle, Jablka, Ořechy pekanové, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablko s čepičkou postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto necháme povolit, plátky uprostřed rozdělíme. |
2 | Jablka omyjeme a opatrně zbavíme jádřinců. Pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Datle vypeckujeme a nakrájíme na kostky, rovněž pokapeme citronovou šťávou. Oříšky opražíme na pánvi, necháme vychladnout, nasekáme a smícháme je s datlemi. Směsí naplníme jablka. |
4 | Z plátů těsta vykrojíme kolečko o něco větší než průměr jablka a 12 koleček dáme na plech vyložený pečicím papírem. Ze zbytku těsta vykrojíme úzké proužky, které položíme na kolečka, potřeme rozkvedlaným vejcem a postavíme na ně jablka. |
5 | Ze zbytku těsta vykrájíme hvězdičky, které položíme na čepičky a potřeme vejcem. |
6 | Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut. Hotové posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Pokud chceme, můžeme ohřát kdoulové želé a jablka jím potřít.