Jednoduchý recept

Jablečná krupicová kaše

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablečná krupicová kaše 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17355

Ingredience

100 g Cukr krupice
1000 g Jablka
100 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 322kJ
22% Sacharidy 78 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 61 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jablečná krupicová kaše postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podusíme je s trochou vody na kaši.

2

Do jablečné kaše zavaříme krupici, přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme. Během varu můžeme přidat trochu vody.

3

Do uvařené kaše vmícháme cukr a necháme jej rozpustit.

4

Kaši podáváme omaštěnou máslem a oslazenou skořicovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jablečná krupicová kaše
Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, jelikož máme ze zahrádky docela dost jablek. Musela jsem je dusit docela dlouho, příště je spíš nahrubo nastrouhám. Ono taky záleží na odrůdě a na zralosti. Při pomalém přisypávání krupice je třeba intenzívně míchat nebo můžeme krupici rozmíchat v malém množství vody a za stálého míchání jablečné směsi do ní vylít. Je to fajn sladké jídlo pro děti a nejen pro ně :-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept