Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rýže zeleninová 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1738

Ingredience

75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
600 g Rýže loupaná
15 g Sůl
75 g Tuk
1 l Voda pitná
240 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
14% Sacharidy 51 g
10% Tuky 8 g
31% Sodík 620 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rýže zeleninová postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme ji, znovu propláchneme a necháme okapat.

2

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme ji trochou vody, přidáme tuk a dusíme do poloměkka. Přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka.

3

Nakonec do rýže se zeleninou lehce zamícháme prohřátý, scezený hrášek.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rýže zeleninová
Použila jsem rýži parboiled, po uvaření se nelepí. Kořenovou zeleninu není třeba vařit zvlášť, ale může se přidat nakrájená na drobné kostičky přímo k rýži. Rýže se dá připravit na sporáku, ale je třeba dobrý kastrol se silným dnem. Pak se dá udělat v troubě, remosce nebo i mikrovlnné troubě. Je to fajn příloha třeba ke kuřecímu masu.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept