Recept

Pravá čokoládová pěna

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17392

Ingredience

60 g Cukr krupice
450 ml Mléko plnotučné
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
225 g Čokoláda hořká
1 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 002kJ
13% Sacharidy 48 g
72% Tuky 54 g
1% Sodík 23 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pravá čokoládová pěna postup přípravy receptu:

1

Ve větším teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr do pěny. Směs posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom přimícháme nastrouhanou čokoládu. Hrnec dáme na mírný plamen a za občasného míchání zahříváme asi 15 minut, dokud se želatina a čokoláda úplně nerozpustí a směs nezhoustne tak, že obaluje vařečku. Směs se nesmí vařit!

2

Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a dáme do lednice, kde ji necháme 90 minut, občas promícháme. Směs musí ztuhnout tak, že při kápnutí tvoří kopeček.

3

Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, kterou lehce vmícháme do čokoládové směsi. Smíchanou směs rozdělíme do misek nebo jedné velké mísy a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny, až pěna ztuhne.

Poznámka

Před podáváním ozdobíme pěnu šlehačkou a nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept