Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17407

Ingredience

100 g Cukr moučkový
120 g Mandle
450 ml Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
225 g Sýr krémový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 817kJ
13% Sacharidy 47 g
68% Tuky 51 g
9% Sodík 185 mg
18% Bílkoviny 10 g

Karamelové čtverečky postup přípravy receptu:

1

Dvě třetiny mandlových nudliček nasekáme najemno, zbytek nakrájíme nahrubo, ty použijeme na ozdobu.

2

V misce zpracujeme mouku, máslo, mandle a 30 g moučkového cukru, až vznikne drobenka.

3

Drobenku upěchujeme do pekáče o rozměru 33x23 cm. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15-20 minut dozlatova. Hotový korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

4

Krémový sýr utřeme se 60 g cukru do pěny. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Třetinu smícháme se sýrovou směsí, kterou namažeme vychladlý korpus.

5

Mléko s karamelovým pudinkem vyšleháme v míse a směs rozetřeme na vrstvu sýra.

6

Do zbylé šlehačky přimícháme zbytek cukru a rozetřeme ji na pudinkový krém. Dáme do lednice vychladit asi na 4 hodiny.

7

Mandle opražíme na suché pánvi dozlatova. Necháme vychladnout. Dezert rozkrájíme na čtverečky, vyjmeme z pekáče a ozdobíme mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept