Recept

Jahodová a pomerančová šarlota

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17409
Kategorie: Řezy

Ingredience

60 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Džem jahodový
175 ml Džus pomerančový
225 g Jahody zahradní
4 polévková lžíce Likér pomerančový
350 ml Mléko plnotučné
400 g Mléko zahuštěné slazené
200 g Piškoty cukrářské
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
25 g Solamyl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 579kJ
20% Sacharidy 71 g
43% Tuky 32 g
5% Sodík 109 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jahodová a pomerančová šarlota postup přípravy receptu:

1

Do teflonového hrnce nalijeme džus a zasypeme ho práškovou želatinou. Necháme 5 minut stát. Na mírném ohni zahříváme, až se želatina rozpustí.

2

V míse rozšleháme žloutky a obě mléka, až se smísí. Směs postupně zašleháme do džusu s želatinou. Zahříváme na mírném ohni za stálého míchání, až směs zhoustne, asi 15 minut. Směs se nesmí vařit!

3

Mražené jahody posypeme cukrem a necháme rozmrazit. Rozmixujeme s džemem dohladka. Směs přelijeme do hrnce, přidáme pomerančový likér, škrob a 4 lžíce vody. Zahříváme na středním ohni za stálého míchání, až se směs začne vařit a houstnout. Povaříme asi minutu, potom odstavíme.

4

Piškoty seřízneme, aby se dobře vešly do formy a stály po obvodu kolmo. Piškoty na dně potřeme 4 lžícemi jahodové směsi. Formu pevně přiklopíme a dáme stranou. Zbývající jahodovou směs dáme do misky a za občasného promíchání ji necháme vychladnout.

5

350 ml smetany ušleháme na pevnou šlehačku. Stěrkou zlehka vmícháme šlehačku do pomerančového krému. Polovinou krému pokryjeme piškoty na dně formy. Na ni dáme 150 ml jahodového krému a zbytek pomerančového. Zbytek jahodového krému rozložíme na povrch. Špachtlí na povrchu vytvoříme z krémů mramorový vzor. Dáme do lednice ztuhnout, asi na 4 hodiny nebo přes noc.

6

Před podáváním odstraníme z dezertu postranní kruh formy. Dáme na plochou mísu a ozdobíme zbytkem smetany vyšlehané s moučkovým cukrem.

Poznámka

Ozdobíme půlkami jahod i se stopkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept