Recept

Ovocná mísa z černých třešní a bílé čokolády

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17411

Ingredience

Krém
100 g Cukr krupice
1 l Mléko plnotučné
30 g Solamyl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
175 g Čokoláda bílá
Dezert
30 g Cukr moučkový
397 g Kompot třešňový
5 polévková lžíce Likér třešňový
2 polévková lžíce Marmeláda malinová
1 polévková lžíce Pistácie
350 g Piškoty cukrářské
450 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,110 kcal
Kilojoule 4 644kJ
30% Sacharidy 108 g
71% Tuky 54 g
14% Sodík 273 mg
26% Bílkoviny 15 g

Ovocná mísa z černých třešní a bílé čokolády postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme krém z bílé čokolády: do většího teflonového hrnce dáme cukr, škrob a postupně přiléváme mléko, až je směs hladká. Zahříváme na mírném ohni, až se směs začne vařit a houstnout, povaříme asi 1 minutu. Potom hrnec odstavíme. Asi 150 ml horké směsi smícháme se 4 rozkvedlanými žloutky a zvolna je vlijeme do směsi. Rychle mícháme, aby se nevytvořily hrudky, zahříváme, až směs zhoustne. Odstavíme a přimícháme čokoládu, mícháme, až se čokoláda rozpustí a krém je hladký. Zakryjeme pergamenem a dáme na hodinu do lednice.

2

Piškoty nakrájíme na 2 cm velké kousky. V misce smícháme plechovku nakládaných černých třešní s třešňovým likérem. Do velké skleněné mísy rozložíme polovinu piškotů a zakryjeme je polovinou třešňové náplně. Na ni dáme polovinu čokoládového krému, piškoty, třešňovou náplň a vrstvu čokoládového krému. Zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.

3

Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku. Třetinu odložíme a zbytek rozetřeme na povrch dezertu. Malinový džem rozehřejeme a dáme ho do sáčku s úzkým nástavcem. Na povrchu dezertu vytvoříme džemem mřížku. Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku a ozdobíme kraje dezertu. Posypeme sekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept