Grilované jehněčí kotlety s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí kotlety s bazalkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17419 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 hrst | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
6 ks | Jehněčí kotlety |
40 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 148,0mg |
Draslík | 647,0mg |
Vláknina | 365,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilované jehněčí kotlety s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný, rozmačkaný česnek vložíme spolu se solí a lístky bazalky do misky. Po troškách přiléváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémovitá pasta. |
2 | Očištěné a omyté jehněčí kotlety po obou stranách mírně opepříme a silně potřeme připravenou česnekovou pastou. |
3 | Maso položíme na rozehřátý gril a upečeme po obou stranách. |
4 | Hotové kotlety upravíme na nahřáté talíře a na každou kotletu položíme vločku másla a lístek bazalky. |
5 | Podáváme ihned. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené fazolky.