Recept

Grilované jehněčí kotlety s bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17419

Ingredience

3 hrst Bazalka
6 ks Jehněčí kotlety
40 g Máslo čerstvé
125 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 893 kcal
Kilojoule 3 735kJ
1% Sacharidy 2 g
109% Tuky 81 g
19% Sodík 378 mg
66% Bílkoviny 37 g

Grilované jehněčí kotlety s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Oloupaný, rozmačkaný česnek vložíme spolu se solí a lístky bazalky do misky. Po troškách přiléváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémovitá pasta.

2

Očištěné a omyté jehněčí kotlety po obou stranách mírně opepříme a silně potřeme připravenou česnekovou pastou.

3

Maso položíme na rozehřátý gril a upečeme po obou stranách.

4

Hotové kotlety upravíme na nahřáté talíře a na každou kotletu položíme vločku másla a lístek bazalky.

5

Podáváme ihned.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené fazolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept