Recept

Čokoládová krabice s jahodami a šlehačkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17421

Ingredience

175 g Cukr moučkový
700 g Jahody zahradní
30 g Kakao - prášek
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
60 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Máta
175 g Poleva čokoládová
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
175 g Sýr krémový
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 914kJ
18% Sacharidy 63 g
66% Tuky 50 g
7% Sodík 150 mg
10% Bílkoviny 6 g

Čokoládová krabice s jahodami a šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Formu ve tvaru čtverce o straně 23 cm obrátíme vzhůru nohama, položíme na ni alobal a urovnáme do formy krabičky. Obrátíme, odstraníme formu a alobalovou krabici vložíme dovnitř formy.

2

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nalijeme ji do alobalové formy a rozlijeme tak, aby pokryla celé dno a boky. Dáme na 30 minut do lednice ztuhnout.

3

Mezitím si připravíme náplň: ve dvou až třech lžících horké vody rozpustíme kakao. Ve větší míse ušleháme krémový sýr s máslem, cukrem, mlékem a připraveným kakaem do pěny.

4

350 ml smetany ušleháme na tuhou šlehačku a promícháme se sýrovou pěnou. Čokoládovou krabici vyjmeme z lednice a opatrně sloupneme alobal. Krabici dáme na podnos a rovnoměrně do ní rozetřeme sýrovou směs. Dáme do lednice a necháme asi 2 hodiny vychladit.

5

Vyšleháme zbytek smetany, dáme ho do sáčku s hvězdicovým nástavcem a na krabici vytvoříme 2,5 cm široký lem.

6

Střed vyplníme jahodami i se stopkami, větší rozpůlíme. Ozdobíme lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept