Pasta z lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasta z lilků
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17432 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Lilek |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 622,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasta z lilků postup přípravy receptu:
1 | Lilky nasucho opečeme na plotýnce sporáku, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno. Vložíme je do mísy a rozetřeme na kaši. |
2 | Do lilkové kaše přiléváme za stálého míchání olej, nakonec podle chuti osolíme, opepříme, přidáme oloupanou, nadrobno rozkrájenou cibuli a utřený česnek. |
3 | Pastou můžeme plnit rajčata a papriky, nebo ji mažeme na pečivo. |
Poznámka
Servírujeme studené.