Recept

Obrácená omeleta s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17448

Ingredience

120 g Cukr krupice
3 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
5 polévková lžíce Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 220kJ
11% Sacharidy 41 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 56 mg
11% Bílkoviny 6 g

Obrácená omeleta s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na 3 mm silné plátky.

2

Pánev s kovovou rukojetí dáme na oheň, vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme skořici a 60 g cukru.

3

Pánev odstavíme, do skořicového másla rozložíme plátky jablek tak, aby se překrývaly, takto pokryjeme celou pánev. Znovu ji dáme na oheň a povaříme asi 10 minut.

4

Mouku rozšleháme s mlékem, kypřícím práškem a žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme pevný sníh, smícháme se žloutkovou směsí, těstem pokryjeme jablka v pánvi.

5

Omeletu pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Hotovou omeletu vyklopíme jablky navrch na talíř. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept