Hovězí plátky dušené s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky dušené s celerem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17461 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
5 ks | Pepř černý celý |
60 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 68,2mg |
Draslík | 867,3mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Citronová šťáva, Pažitka, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí plátky dušené s celerem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme plátky masa a opečeme je. Mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a pokryjeme oloupaným, na plátky nakrájeným celerem. Vše dusíme do měkka. |
2 | Měkké maso posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Podáváme obložené rajčaty nebo ředkvičkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.