Jednoduchý recept

Hovězí pečeně po pražsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 175

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
37,5 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
37,5 g Salám měkký
25 g Sůl
120 g Tuk
60 g Vejce slepičí
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 119kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 17 g
55% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Hovězí pečeně po pražsku postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí. Maso osolíme a opepříme.

2

Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a osmahneme dorůžova na větší části tuku. Na tomto základu krátce opečeme naplněné maso. Potom přilijeme vodu a pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme a doléváme vodu.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut.

4

Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept