Recept

Rakouský čokoládový dort

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17505

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
30 g Mouka polohrubá
175 g Máslo čerstvé
60 g Poleva čokoládová
6 ks Vejce slepičí
250 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 254kJ
15% Sacharidy 54 g
45% Tuky 34 g
4% Sodík 82 mg
14% Bílkoviny 8 g

Rakouský čokoládový dort postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozpustíme máslo a čokoládu, až se rozpustí a spojí. Potom odstavíme.

2

V míse ušleháme bílky a po částech zašleháme 60 g cukru. Žloutky a zbytek cukru utřeme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a třeme, až se vše spojí. Vsypeme mouku a třeme do hladkého těsta. Na závěr vmícháme sníh. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 23 cm. Forma musí být vymazaná máslem a vysypaná moukou.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut. Dort při pečení nabude a na povrchu popraská. Hotový dort necháme zcela vychladnout, patrně se ve středu trochu propadne.

4

Z tabulky čokoládové polevy si připravíme hobliny. Půjdou lépe vyrábět, když polevu necháme na chvíli v mrazáku. Nožem potom seškrábeme hobliny.

5

Dort vyjmeme z formy a dáme ho na tác. Pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme hoblinami. Podáváme se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept