Recept

Bulharská kopřivová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17508

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 hrst Kopřiva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 417kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 209 mg
6% Bílkoviny 4 g

Bulharská kopřivová polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí do hrnce s vodou a vaříme.

2

K měkké zelenině přidáme omyté, nasekané kopřivové lístky.

3

Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a nakonec do polévky vmícháme žloutek a podle chuti citronovou šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept