Polský rajčatový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polský rajčatový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17517 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 312,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polský rajčatový salát postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a spolu s nasekanými bylinkami nasypeme na rajčata tak, aby každý plátek byl obalený. |
2 | Salát necháme chvíli uležet v chladničce. |
3 | Před podáváním zakapeme salát citronovou šťávou a olejem. |