Kedlubnový salát se žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát se žervé
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17519 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Křen |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 92 kcal
Kilojoule 385kJ
3% Sacharidy 11 g
6% Tuky 4 g
10% Sodík 199 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 310,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 117,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Kopr čerstvý, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kedlubnový salát se žervé postup přípravy receptu:
1 | Žervé utřeme s mlékem a osolíme. |
2 | Kedlubny oloupeme, nakrájíme na nudličky a promícháme s utřeným žervé. Nakonec do salátu vmícháme nasekaný kopr a nastrouhaný křen. |