Indické brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17520 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 133,2mg |
Draslík | 489,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické brambory postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi na oleji. Přidáme na plátky nakrájené uvařené brambory a opečeme je. |
2 | Vejce rozmícháme s nastrouhaným sýrem, okořeníme kari kořením a nalijeme na brambory. Pánev přiklopíme pokličkou a vejce necháme ztuhnout. |
3 | Ihned podáváme. |