Pikantní pečené houby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pečené houby
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17523 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 ks | Bujón hovězí |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Vegeta |
1 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 654,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Majoránka, Pažitka, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní pečené houby postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme máslem a dno pokryjeme očištěnými, na plátky nakrájenými houbami. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo a přidáme nasekanou pažitku, majoránku, pepř, nasekaný česnek a koření. Chvíli podusíme a zalijeme vodou s bujónem a vínem. Necháme prohřát a zašleháme zakysanou smetanu. |
3 | Omáčku nalijeme na houby a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |