Vepřová žebírka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová žebra |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová žebírka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá vepřová žebírka naklepeme, okraje nařízneme a maso opepříme. Necháme chvíli odležet. |
2 | Žebírka rychle opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a zbavíme zrnek. |
4 | Měkká žebra vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do šťávy vložíme rajčata a spolu s oloupaným, nastrouhaným česnekem je podusíme a přidáme k masu. |