Dušený štěrbák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený štěrbák
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17539 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
300 g | Štěrbák zahradní |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 289,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený štěrbák postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý štěrbák nakrájíme na nudličky a rychle opečeme na oleji. Zalijeme vínem, osolíme, přidáme tymián, přisypeme nasekanou petržel a pod pokličkou na mírném ohni dusíme. |
2 | Před koncem dušení přidáme utřený česnek. |
3 | Podáváme k masům. |