Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 17541

Ingredience

Kávový krém
225 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Káva instantní
225 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Voda pitná
Řezy capuccino
165 g Cukr moučkový
45 g Kakao - prášek
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
225 g Sýr krémový
5 ks Vejce slepičí
30 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 676kJ
16% Sacharidy 57 g
60% Tuky 45 g
7% Sodík 144 mg
15% Bílkoviny 8 g

Řezy capuccino postup přípravy receptu:

1

Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 60 g cukru. Žloutky ušleháme s 60 g cukru do pěny, přidáme kakao a třeme, až se vše spojí. Vmícháme sníh a těsto nalijeme do vymazaného plechu o rozměru 33 x 23, dno formy vyložíme pergamenem.

2

Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Hotový korpus ihned vyklopíme na utěrku posypanou kakaem, sloupneme pergamen a necháme zcela vychladnout.

3

Mezitím si připravíme kávový máslový krém: kávu rozpustíme s vodou. Cukr vyšleháme se změklým máslem do pěny a postupně zašleháme kávu. Čtvrtinu krému dáme do sáčku s úzkým hvězdicovým nástavcem.

4

Náplň z krémového sýru: šlehačku ušleháme dotuha. Sýr smícháme se zbytkem cukru, přidáme nastrouhanou čokoládu a šlehačku. Necháme do použití v lednici.

5

Pilkovým nožem nakrájíme korpus napříč, na tři stejné díly. První díl dáme na plochý podnos a pomažeme ho polovinou sýrové náplně. Pokračujeme až skončíme posledním dílem korpusu. Po stranách a na povrchu pomažeme řezy máslovým krémem. Na horní plochu řezů nastříkáme rámeček a mřížkový vzor. Ihned podáváme nebo řezy uložíme do lednice.

Poznámka

Povrch dortu můžeme ozdobit kávovými zrnky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept