Recept

Švýcarský čokoládový dort

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17550

Ingredience

Čokoládový krém
60 g Máslo čerstvé
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
225 g Čokoláda hořká
Švýcarský čokoládový dort
300 g Cukr krupice
340 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
125 g Máslo čerstvé
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
2 kávová lžička Voda z pomerančových květů
125 g Zakysaná smetana
120 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 392kJ
22% Sacharidy 79 g
69% Tuky 52 g
2% Sodík 36 mg
16% Bílkoviny 9 g

Švýcarský čokoládový dort postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozpustíme čokoládu. Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky ušleháme s 250 g cukru a 120 g másla do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku, zakysanou smetanu, pomerančovou vodu a 250 ml pitné vody. Třeme až se všechny suroviny promísí. Potom lehce vmícháme sníh.

2

Těsto nalijeme do formy o průměru 25 cm, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Hotový dort necháme 10 minut stydnout na mřížce, potom sejmeme postranní kruh a dort necháme na spodním kruhu formy.

3

Připravíme si krém: v hrnci se silným dnem přivedeme k varu smetanu, čokoládu na vaření, máslo a vše povaříme na hustý krém. V pokojové teplotě necháme zcela vychladnout, pak krém šlehačem vyšleháme na jemný krém.

4

Z dortu odstraníme dno formy, vodorovně ho prořízneme na dva pláty a oba pomažeme krémem a složíme na sebe. Zbytkem krému pomažeme vršek a boky dortu.

5

Smetanu vyšleháme se zbytkem cukru na pevnou šlehačku, přendáme ji do sáčku se širokým hvězdicovým nástavcem a vršek dortu ozdobíme mřížkou a ozdobným lemem.

Poznámka

Na boky dortu můžeme přidat čokoládové hoblinky a dort ozdobit cukrovými fialkam.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept