Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17551

Ingredience

Máslový krém
120 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Likér Kahlua
50 ml Mléko plnotučné
175 g Máslo čerstvé
60 g Čokoláda bílá
Manhattanská roláda
215 g Cukr krupice
55 g Kakao - prášek
120 g Mouka polohrubá
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 695kJ
14% Sacharidy 51 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 56 mg
13% Bílkoviny 7 g

Manhattanská roláda postup přípravy receptu:

1

Elektrickým šlehačem ušleháme bílky, postupně přidáme asi polovinu cukru, vyšleháme pevný a lesklý sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem. Přidáme 45 g kakaa, sníh a mouku, vše opatrně umícháme na hladké těsto.

2

Dva plechy o rozměrech 33 x 23 cm vyložíme papírem na pečení. Vlijeme těsto a rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8-10 minut. Hotové pláty vyklopíme na dvě čisté utěrky posypané kakaem. Sloupneme papír a rolády zavineme, necháme vychladnout.

3

Mezitím si připravíme máslový krém z bílé čokolády: v rendlíku se silným dnem ohřejeme mléko, až začne bublat, odstavíme a přimícháme čokoládu, mícháme až se rozpustí. Přidáme kávový likér a necháme vychladnout. Potom uložíme do lednice asi na 30 minut. Do mísy dáme cukr, máslo a třeme do pěny, postupně po částech přidáváme rozpuštěnou čokoládu a třeme až vznikne hladký krém.

4

Jeden plát rozvineme a potřeme ho necelou polovinou krému, znovu ho stočíme. Druhý plát také rozvineme a potřeme, ale stočíme ho přes první roládu, takže vznike velká roláda.

5

Roládu dáme na oválnou mísu a potřeme ji zbytkem krému. Ihned podáváme nebo uložíme do lednice.

Poznámka

Povrch rolády ozdobíme čokoládovými hoblinkami z bílé a tmavé čokolády, ty můžeme koupit nebo vyrobit ze ztuhlé čokolády, kterou škrabkou naškrábeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept