Jednoduchý recept

Dort pro slavnostní příležitost

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17554

Ingredience

30 g Kakao - prášek
125 ml Koňak vaječný
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
450 g Směs na bezlepkovou bábovku
450 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 001kJ
26% Sacharidy 93 g
45% Tuky 34 g
1% Sodík 14 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dort pro slavnostní příležitost postup přípravy receptu:

1

Smetanu a vaječný likér zahříváme v rendlíku, až začne bublat. Vlijeme do mísy na rozlámanou čokoládu a šlehačem rozmixujeme, až vznikne hladký krém. Zakryjeme a necháme v lednici zhoustnout.

2

Mezitím si připravíme těsto na bábovku podle návodu na obalu.

3

Dva plechy o rozměrech 33 x 23 vyložíme papírem na pečení. Polovinu těsta dáme na jeden z plechů a rovnoměrně rozetřeme. Do zbylého těsta dáme tři čtvrtiny kakaa a dobře promícháme. Rozetřeme na druhý plech.

4

Pečeme oba pláty současně asi 10 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. Hotové necháme 10 minut na plechu vychladnout, potom pláty vyklopíme a sloupneme papír. Necháme zcela vychladnout.

5

Šlehačem našleháme vychladlou čokoládu na hustý krém. Na velký arch papíru na pečení dáme světlý plát těsta, potřeme ho 5 lžícemi krému, přikryjeme tmavým plátem a potřeme ho znovu 5 lžícemi krému. Stejně pokračujeme dál, až skončíme posledním tmavým pruhem. Zbylý krém odložíme.

6

Dort zakryjeme a dáme do mrazáku, asi na 1 hodinu až krém zcela ztuhne. Dort složíme do tvaru trojúhelníku a potřeme ho zbytkem krému. Na povrchu ho posypeme zbylým kakaem. Můžeme ozdobit čerstvými jahodami. Ihned podáváme nebo dort uložíme do lednice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept