Německý tvarohový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Německý tvarohový dort
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17560 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 ks | Citrony |
350 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1200 g | Sýr krémový |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
Německý tvarohový dort | |
1 ks | Citrony |
60 g | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
185 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 317,0mg |
Draslík | 203,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Sýr krémový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Citrony, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Německý tvarohový dort postup přípravy receptu:
1 | Elektrickým šlehačem utřeme mouku, máslo, cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Z těsta utvoříme kouli a dáme jí na hodinu do lednice. |
2 | Jednu třetinu těsta upěchujeme na dno rozevírací formy o průměru 25 cm a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Potom necháme ve formě vychladnout. |
3 | Náplň si připravíme ze sýru, cukru, vajec, mléka, mouky, žloutků a nastrouhané citrónové kůry. Vše třeme do hladkého krému. |
4 | Zbytek těsta upěchujeme kolem stěn formy až do výšky 1 cm pod okraj. Dovnitř vlijeme náplň. Pečeme 12 minut na 230°C, potom teplotu zmírníme na 150°C a pečeme ještě 45 minut. Vypneme troubu a dort necháme ještě 30 minut dojít. Hotový necháme ve formě zcela vychladnout. Vychladlý dort zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice. |
5 | Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na plochý podnos. |
Poznámka
Dort můžeme ozdobit ovocem a polít rozehřátým džemem.