Recept

Německý tvarohový dort

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17560

Ingredience

Náplň
1 ks Citrony
350 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Mléko plnotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
1200 g Sýr krémový
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Vejce slepičí
Německý tvarohový dort
1 ks Citrony
60 g Cukr krupice
185 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 818kJ
15% Sacharidy 53 g
63% Tuky 47 g
18% Sodík 359 mg
22% Bílkoviny 12 g

Německý tvarohový dort postup přípravy receptu:

1

Elektrickým šlehačem utřeme mouku, máslo, cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Z těsta utvoříme kouli a dáme jí na hodinu do lednice.

2

Jednu třetinu těsta upěchujeme na dno rozevírací formy o průměru 25 cm a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Potom necháme ve formě vychladnout.

3

Náplň si připravíme ze sýru, cukru, vajec, mléka, mouky, žloutků a nastrouhané citrónové kůry. Vše třeme do hladkého krému.

4

Zbytek těsta upěchujeme kolem stěn formy až do výšky 1 cm pod okraj. Dovnitř vlijeme náplň. Pečeme 12 minut na 230°C, potom teplotu zmírníme na 150°C a pečeme ještě 45 minut. Vypneme troubu a dort necháme ještě 30 minut dojít. Hotový necháme ve formě zcela vychladnout. Vychladlý dort zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.

5

Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na plochý podnos.

Poznámka

Dort můžeme ozdobit ovocem a polít rozehřátým džemem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept