Recept

Hruškový koláč s ananasem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17569

Ingredience

Náplň
800 g Kompot ananasový
1640 g Kompot hruškový
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
45 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
Hruškový koláč s ananasem
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 541kJ
16% Sacharidy 58 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 49 mg
7% Bílkoviny 4 g

Hruškový koláč s ananasem postup přípravy receptu:

1

Kompot z půlených hrušek necháme okapat, 400 ml šťávy si odložíme stranou. Půlky hrušek nakrájíme na tenké plátky. Ananas necháme okapat.

2

V hrnci smícháme kukuřičnou moučku maizenu, muškátový oříšek, skořici a šťávu z hrušek. Zahříváme až se směs začne vařit a houstnout. Stáhneme z plotny a přidáme hrušky a ananas.

3

Do zapékací formy 23 x 23 cm vlijeme směs, pokryjeme kousky másla a necháme náplň vychladnout při pokojové teplotě asi 30 minut.

4

Smícháme mouku se solí, vetřeme máslo a vytvoříme drobenku, přidáme tři lžíce studené vody a vytvoříme vláčné těsto.

5

Vyválíme plát o síle 3 mm do tvaru formy, přesahující formu o 2,5 cm, těstem pokryjeme náplň. Přesahující těsto založíme dospodu a vytvoříme zvýšený okraj. Do povrchu prořízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.

6

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 25-30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept