Recept

Dýňový koláč z křehkého těsta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 73 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 43 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17578

Ingredience

Náplň
165 g Cukr třtinový
450 g Dýně
400 g Mléko zahuštěné neslazené Tatra
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Povrch
160 g Cukr třtinový
60 g Máslo čerstvé
120 g Ořechy vlašské
Dýňový koláč z křehkého těsta
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
174 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 961 kcal
Kilojoule 4 020kJ
30% Sacharidy 106 g
72% Tuky 54 g
9% Sodík 173 mg
32% Bílkoviny 18 g

Dýňový koláč z křehkého těsta postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí a máslem na drobenku, přidáme studenou vodu a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na dva kusy. Větší rozválíme na kruhový plát o 4 cm větší než forma na koláč o průměru 20-23 cm. Formu vyložíme těstem a okraje necháme o 1 cm větší, založíme dospod a ze zbytku těsta vytvoříme ozdobný okraj.

2

V mixéru zpracujeme dýňový kompot, mléko, vejce, cukr, skořici, zázvor a mletý muškátový oříšek. Směs nalijeme na těsto ve formě a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut. Hotový koláč necháme zcela vychladnout ve formě.

3

Připravíme křupavý povrch z vlašských ořechů: v rendlíku rozpustíme máslo, sekané ořechy a cukr. Vaříme několik minut, až se máslo vsákne. Směs naneseme na povrch koláče a dáme na 3 minuty pod rozpálený gril. Koláč necháme vychladnout.

Poznámka

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a ozdobíme koláč.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept