Kapustičky s jalovcovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustičky s jalovcovou polevou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1758 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
2 kávová lžička | Jalovec |
500 g | Kapusta růžičková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Šalotka |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 531,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapustičky s jalovcovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Na polovině másla opečeme nadrobno pokrájenou šalotku, prolisovaný česnek a drcený jalovec. |
2 | Přidáme růžičky kapusty, vývar a vaříme tak, aby kapusta byla skoro měkká a omáčka zhoustla. |
3 | Osolíme, opepříme dle chuti, přidáme zbylé máslo a podáváme. |