Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 17581

Ingredience

Těsto
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Mandle
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
Ovocná náplň
300 g Borůvky
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Rýžový škrob
Náplň z bílé čokolády
30 g Mandle
15 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
215 g Čokoláda bílá
Šlehačková vrstva
30 g Cukr moučkový
300 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
16% Sacharidy 56 g
50% Tuky 37 g
4% Sodík 73 mg
15% Bílkoviny 8 g

Letní ovocný koláč postup přípravy receptu:

1

Smícháme cukr, mouku, sůl a vytvoříme drobenku, přidáme mleté mandle a studenou vodu. Z těsta vytvoříme kouli, vyválíme ho do kruhu, který bude po celém obvodu o 4 cm větší než forma o průměru 20-23 cm. Těsto dáme do formy, konce necháme o 1 cm přečnívat, zahneme je pod okraj. V pravidelné vzdálenosti vyřízneme po celém obvodu úzké dílky těsta dlouhé 1 cm. Dílky mírně zdvihneme, aby se vytvořil tvar okvětního lístku. Dno a stěny koláče propíchneme vidličkou, zakryjeme alobalem a nasypeme na něj vrstvu suchých fazolí. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C, potom alobal a fazole odstraníme, těsto znovu propíchneme a pečeme 3-4 minuty a necháme vychladnout.

2

Zbytky těsta vyválíme a vykrájíme několik kytiček a lístků na ozdobu. Pečeme 10 minut na plechu. Necháme vychladnout.

3

Připravíme si ovocnou náplň: rozmražené ovoce necháme pořádně okapat, v pánvi smícháme cukr, kukuřičnou moučku, šťávu a kůru z citrónu a polovinu ovoce. Zahříváme na mírném plameni, ovoce rozmačkáme a mícháme, až se směs začne vařit a houstnout. Odstavíme a vmícháme máslo a zbytek ovoce, několik borůvek si necháme na ozdobu. Dáme vychladnout.

4

Bílou čokoládu rozpustíme s máslem a vodou ve vodní lázni. Necháme vychladnout. Vmícháme na drobno nakrájené opražené mandle. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku. Vmícháme do čokolády, aby byla lehčí.

5

Další smetanu ušleháme s moučkovým cukrem. Do vychladlého podkladu dáme ovocnou směs, na ni rozetřeme čokoládovou náplň a nakonec dáme šlehačku, lžíci si ponecháme na ozdobu. Koláč ozdobíme kytičkami těsta, zbylou šlehačkou a borůvkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept