Recept

Pařížské jablkové koláče

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17582

Ingredience

Náplň
100 g Cukr krupice
8 ks Jablka
60 g Máslo čerstvé
Pařížské jablkové koláče
75 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Mléko polotučné
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
225 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 585kJ
31% Sacharidy 112 g
58% Tuky 43 g
0% Sodík 8 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pařížské jablkové koláče postup přípravy receptu:

1

Mouku s máslem a cukrem zpracujeme na drobenku. Přidáme žloutky, mléko a vypracujeme vláčné těsto. Ze dvou třetin těsta uděláme kouli, zabalíme ji a odložíme. Zbytek těsta rozválíme na pergamenu na plát silný 3 mm. Tvořítkem o rozměru 6 x 4 vykrájíme 36 listů. Párátkem nakreslíme žebra na listech, položíme je na plech a uložíme do lednice.

2

Kouli těsta rozdělíme na 6 stejných dílů. Každý díl těsta vtlačíme do jedné plechové formičky ve tvaru kytičky o rozměru 10-11 cm. Uložíme do lednice.

3

Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky o síle 5 mm. V pánvi na středním plameni zahřejeme máslo s cukrem, občas promícháme. Cukr nemusí být zcela rozpuštěný. Plátky jablek rozložíme na cukrovou směs a vše vaříme asi 20 minut, nemícháme. Když cukrová směs dostane barvu karamelu, promícháme jablka se zkaramelizovaným cukrem. Odstavíme.

4

Směsí naplníme podklady koláčů. Na povrch každého koláče upravíme 6 listů tak, aby část náplně zůstala nezakryta. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, po 15 minutách zakryjeme koláče alobalem.

5

Koláče necháme vychladnout asi 10 minut.

Poznámka

Před podáváním můžeme posypat cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept