Recept

Koláč z křehkého těsta s čokoládovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17585

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
450 ml Mléko plnotučné
120 g Máslo čerstvé
30 g Ořechy vlašské
50 g Rýžový škrob
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Sušenky Club - máslové
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vaječný žloutek slepičí
90 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 568kJ
15% Sacharidy 55 g
55% Tuky 41 g
0% Sodík 9 mg
14% Bílkoviny 8 g

Koláč z křehkého těsta s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:

1

Máslové sušenky rozdrtíme na drobky. Ve formě o průměru 20-23 cm je smícháme s 90 g másla a směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme 8 minut v předehřáté troubě na 190°C. Po této době necháme koláč ve formě vychladnout.

2

Mezitím si připravíme čokoládovou náplň: v pánvi nebo rendlíku smícháme 100 g cukru s kukuřičnou moučkou Maizena, vmícháme mléko a čokoládu. Vaříme asi 1 minutu, až směs začne tuhnout, potom ji odstavíme.

3

Žloutky rozšleháme v misce, přidáme trochu horké čokoládové směsi a vaječnou směs zvolna vlijeme do čokolády. Rychle mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Nevaříme! Přidáme tresť, zbytek másla a dobře promícháme. Nalijeme do sušenkového korpusu a uhladíme. Zakryjeme pergamenem a dáme na 3 hodiny do lednice. Během chlazení opražíme na suché pánvi ořechy, necháme vychladit a nasekáme je. Smetanu vyšleháme s lžící cukru.

4

Z koláče sejmeme pergamen a povrch ozdobíme šlehačkou. Posypeme ořechy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept