Kanadský koláč s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kanadský koláč s broskvemi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17587 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
90 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Kanadský koláč s broskvemi | |
14 ks | Broskve |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
15 g | Máslo čerstvé |
30 g | Rýžový škrob |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 605,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Broskve, Citronová šťáva, Cukr krupice, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Rýžový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kanadský koláč s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Broskve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Broskve opatrně obalíme ve směsi kukuřičné moučky Maizena, v citrónové šťávě, skořici a cukru. |
2 | Mouku smícháme se solí, přidáme cukr, máslo a studenou vodu. Vytvoříme drobenku, ze které vypracujeme vláčné těsto. |
3 | Lžící přendáme broskvovou směs do hluboké zapékací misky o průměru 20-23 cm. Poklademe kousky másla. |
4 | Z těsta vyválíme kruh o průměru 28-32 cm, do středu vyřízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Náplň zakryjeme těstem, převislý okraj zahneme dospodu a vytvoříme ozdobný okraj. Zbytky těsta vyválíme a vykrojíme několik lístků, ty rozložíme do středu koláče. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 50 minut. Pod formu s koláčem dáme raději alobal nebo plech, šťáva z broskví může při pečení vytékat. |
5 | Hotový koláč necháme trochu vychladnout a podáváme teplý nebo necháme zcela vychladnout a podáváme studený. |