Recept

Rozpustilé lanýžové košíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 17589

Ingredience

Náplň
2 polévková lžíce Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Likér pomerančový
90 g Máslo čerstvé
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
350 g Čokoláda hořká
Rozpustilé lanýžové košíčky
1 kávová lžička Cukr krupice
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 632kJ
16% Sacharidy 58 g
89% Tuky 67 g
3% Sodík 56 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rozpustilé lanýžové košíčky postup přípravy receptu:

1

V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo. Odstavíme a přidáme likér a koňak. Směs necháme vychladnout.

2

Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto ze kterého vykrájíme kolečka takové velikosti, aby pokryly menší formičku, její dno i stěny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 12 minut. Hotové košíčky necháme vychladnout.

3

Čokoládovou směs dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovým nástavcem a naplníme košíčky.

Poznámka

Náplň můžeme připravit i z bílé čokolády, postup je stejný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept