Královský koláč s malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královský koláč s malinami
Královský koláč s malinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17593 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
450 g | Maliny |
350 ml | Mléko plnotučné |
20 g | Rýžový škrob |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Želatina |
Královský koláč s malinami | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 150,6mg |
Draslík | 108,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 288,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Želatina, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Rýžový škrob, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Královský koláč s malinami postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Potom zpracujeme na hladké těsto. Necháme ho asi hodinu v lednici vychladit. Potom ho vyválíme do kruhové formy o průměru 25 cm, propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem, pokryjeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 225°c asi 10-15 minut. Hotový korpus necháme vychladnout. |
2 | Během pečení si připravíme náplň: v rendlíku smícháme cukr, kukuřičnou moučku Maizenu a práškovou želatinu. Vajíčka, žloutek a mléko rozšleháme v misce metlou, přimícháme do směsi v rendlíku a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom směs zahříváme na mírném ohni a vaříme za stálého míchání asi 20 minut, až směs začne houstnout. Odstavíme z ohně, vlijeme do misky a necháme směs vychladnout. Zakryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud směs nezrosolovatí. |
3 | Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku a vmícháme ji do směsi. Korpus vyjmeme z formy a naplníme směsí, navrch poklademe hustě maliny, okraje vynecháme. Uložíme do lednice asi na hodinu, než krém úplně ztuhne. |